Köper skogsgård utanför Östersund

Nu har jag gjort det igen …

Jag måste berätta om vad som hände igår. Jag köpte mig en skogsgård utanför Östersund. Då jag ju är uppvuxen på landet är det alltid lika spännande med en ny utmaning i form av en skogsgård. Efter att ha tagit mig tiden och letat runt i flera månader hittade jag äntligen en skogsgård som jag föll för. Den här gången en gård utanför Östersund med tillhörande hus på 150 kvadratmeter. Ett hus som jag fått tillgång till skinande rent och inflyttningsbart med hjälp av ett företag som håller på med flyttstädning Östersund. I samband med flyttstädningen såg jag också till att få fönsterna putsade och målade.  

Gården hittar man ungefär en halvtimme utanför Östersund och omringas av både skog och sjöar. När jag var där för första gången blev jag imponerad av hur bra skogen var, men även att det fanns möjligheter att ha det som sommarboende. Efter att ha pratat med ägaren och kollat upp alla papper som behöver kollas så bestämde jag mig för att köpa gården.

När alla papper var påskrivna åkte jag ut till gården började jag kolla upp området. Jag hittade en mängd med kantareller och såg lite olika djur redan första veckan jag var där. Allt från älg till rådjur och många olika fågelarter. Det är så tyst där ute att det nästan är overkligt, något som gör det enklare när jag ska fokusera på jobbet. 

Det första jag gjorde innan jag köpte gården var att kontrollera hur situationen såg ut med granbarkborrar. Något som jag tyvärr har dåliga upplevelser av sedan tidigare. Det var därför positivt när jag såg att skogen inte var särskilt drabbad av just granbarkborrar och jag kunde lugna mig lite. 

Självklart finns det ändå andra utmaningar med att ha en skogsgård. Det tar tid att lära sig området och det tar också tid att ta hand om marken och alla byggnaderna. Men för mig är det helt klart värt det. Det är en fantastisk känsla att ha en plats där jag kan koppla av och komma bort från vardagens stress.

Jag är så glad över mitt beslut att köpa en skogsgård utanför Östersund och jag ser fram emot att spendera många fler år där. Om du också funderar på att köpa en skogsgård, så rekommenderar jag det verkligen. Det är en unik och fantastisk livsstil som jag inte skulle byta mot något annat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbetspartners

Vi är glada att kunna presentera att vi nu har inlett ett samarbete gällande bilservice av våra företagsbilar, släpvagnar och skogsmaskiner med AD Bildelar. Ett företag vi har högsta förtroende för och som hjälpt oss med service av bilar och maskiner de senaste åren.

VE Gruppen – Göteborg, Sverige | Mob: 0733-123-456 | Email: info@vegruppen

© 2022 vegruppen.se