Bilen startade inte i morse

I morse händer det som inte får hända. Jag skulle till kontoret för ett viktigt möte tidigt på morgonen. Klockan ringde och efter en dusch och frukost gick jag mot bilen och var för en gång skull ute i god tid då jag av erfarenhet vet att bilfärden till jobbet många gånger tar längre tid på morgonkvisten än normalt. Lastade in lite prylar i bagageutrymmet och hoppade in. Sätter nyckeln i tändingslåset och vrider om. Startmotorn börjar jobba men bilen startar inte. Märkligt tänker jag och ger motorn någon minuts vila innan jag vrider om nyckeln igen. Samma sak, den ger ifrån sig en del ljud men vägrar startar.

Ny startmotor beställd på internet

Fanns inte mycket mer att göra än att ringa och boka om och köra mötet digitalt hemifrån. Allt gick bra och efter det var klart så började jag leta på nätet efter startmotorer då jag är ganska händig med bilar och gärna meckar själv. Sagt och gjort, efter en liten stund hittade jag en ny passande startmotor och passade även på att beställa lite andra reservdelar till bilen i form av nya bromsklossar till bromsarna bak samt ett par nya glödlampor.

Paketet med startmotorn och tillbehören dök lägligt upp ett par dagar senare och planen var att fixa allt till kommande helg. Jag har faktiskt bytt en del startmotorer och även några generatorer på bilar genom åren så det var ingen större sak utan var avklarat på någon timme. Vill inte på något påstå att jag är någon bilmekaniker men så länge det inte direkt rör själva motorn så brukar jag själv ge mig i kast med att laga bilen och dess delar.

Allmän genomgång av bilen

Passade även på att göra en mindre service med ny motorolja och filter samt en allmän genomgång av bilen. Sedan var det dags att sätta i nyckeln på nytt och testa. Och mycket riktigt, motorn hoppade igång direkt och spann som en katt. Gav mig iväg på en liten provtur och bilen gick nu som den skulle. Nästa helg blir det till att byta bromsklossarna där bak. På återseende!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbetspartners

Vi är glada att kunna presentera att vi nu har inlett ett samarbete gällande bilservice av våra företagsbilar, släpvagnar och skogsmaskiner med AD Bildelar. Ett företag vi har högsta förtroende för och som hjälpt oss med service av bilar och maskiner de senaste åren.

VE Gruppen – Göteborg, Sverige | Mob: 0733-123-456 | Email: info@vegruppen

© 2022 vegruppen.se